Humanitarni koncert za Obrenovac u ambasadi Kanade!

by | oktobar 25, 2014

U ambasadi Kanade u Beogradu ​u petak 24. oktobra održan je ​humanitarni koncert u organizaciji hora ​diplomata ​“​Internacionalni beogradski pevači“ u saradnji sa magazin​om​ „Hello!“ ​i ​Fondom B92​.

5629-660x439

Pod sloganom Muzika za Srbiju​ – ​Tri hora i prijatelji“, ​publika je užival​a​ u kvalitetnom muzičkom programu koji je vodila poznata glumica i p​evačica Ana Sofrenović.

5445-660x439

​Koncert je otvorio Otpravnik poslova kanadske ambasade, Kevin Rex a gostima je putem video poruke dobrodošlicu poželeo ​i prethodni ambasador Kanade u Beogradu​, Roman Vaščuk​ koji je bio jedan od osnivaca ovog hora i koji je sa svojom suprugom Oksanom Smerečuk, tokom službovanja u Beogradu, takođe bio aktivan član Internacionalnih beogradskih pevača.

5373-660x439

Usledil​i su nastupi „The Internacional Belgrade Singers„​, ​Crkvenog hora iz Obrenovca​ „Sveti Joakim i Ana“ kao i izvedbe ​Ane Sofrenović, operskog ​solist​e Predrag​a Gost​e, džez pevačice Tatjane Ivković i ​muzičkog ​Tri​a​​ „​Classica Aeterna„.

Završnica koncerta bila je rezervisana za ​sjajni hor „Viva Vox“ koji je oduševio publiku i izazvao ovacije prisutnih.

Brojni gosti, ugledne ličnosti poput princeze Jelisavete Karađorđević i Dragana Babića, novinarki Sandre Perović, Irine Radović, Kristine Radenković, Snežane Dakić, kreatorke Suzane Perić, spisateljice Natalije Dević i Vesne de Vinče, pevačice Sare Jovanović, upravnice Galerije Matice Srpske Tijane Palkovljević pokrajinskog sekretara Branislava Bugarskog, direktora medijskih agencija Sandre Radujko, Marina Šimurine, direktora Predškolske ustanove Obrenovac Miloša Desančića i mnogih drugih, ​nakon koncerta, ​uživali su i u koktelu koji je pripremio k​anadski klub i vinarija „Temet„.

5703-660x439

5723-660x439

Sve zvanice donirale su novac kupovinom ulaznice, a prikupljeni prihod namenjen je obnovi pedagoške ustanove „Perka Vićentijević“ iz Obrenovca.

5675

5672

5539

5527

5524

5358

5328

Hor Internacionalni beogradski pevači će svoj veliki tradicionalni humanitarni bozični koncert odrzati 9. decembra u Ustanovi kulture Palilula a vesti u vezi sa prodajom ulaznica i nastupima možete pratiti na Facebook stranici The Internacional Belgrade Singers.

Autor: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Tagovi: