Isidora i ja: Predstavljen roman o Isidori Bjelici

by | jun 17, 2014

Poznati beogradski splav ‘’Amsterdam” sinoć je bio prepun, a povod za veliko interesovanje bila je humanitarna promocija knjige ‘’Isidora i ja’’ koja govori o poznatoj književnici Isidori Bjelici.

IMG_7753

Knjiga ‘’Isidora i ja” delo je šest autora koji su pisali o neobičnoj povezanosti njihovih života sa Isidorom Bjelicom. „Isidora i Ja“, stvorena je kao inspiracija polaznika Isidorine škole za kreativno pisanje, u kojoj objašnjavaju njihovu saradnju sa Isidorom i potvrđuju neke činjenice o ovoj poznatoj spisateljici. ’’Isidora i ja’’ je roman o ljubavi i prijateljstvu, tajnim tehnikama pisanja, ali i o podzemlju u svetu pisaca.

Autori knjige ‘’Isidora i ja’’ priredili su sinoć pravi spektakl, koji je podržala i njihova književna majka i mentorka Isidora Bjelica.

DSC_3257

IMG_7740

Ja sam potpuno šokirana, oni su sami došli na ideju i to su uradili i rasplakali me kad sam pročitala knjigu. Za mene nikad ništa tako intimno i potresno nije bilo. Oni su moja fatalna generacija i šesta grupa koju je zadesilo da budu generacija kad sam se ja razbolela, tako da su ovo priče i o njima i o meni i tajnama pisanja i strašno sam ponosna na njih“, rekla je Isidora Bjelica na promociji romana i dodala: “U vremenu kada mladi ljudi dugo čekaju za šansu ovo je dokaz da su od mene naučili kako startovati, kako se organizovati, kako sam tražiti svoj prostor i svoje mesto, a opet biti čovek, biti human i biti emotivan.’

Promocija knjige imala je i humanitarni karakter jer će sav prihod od knjiga koje su prodate na promociji biti uplaćen na račun za pomoć ugroženima od poplava. Pored toga, ovi mladi pisci će od svake prodate knjige 100 dinara uplatiti na račun ugroženih od poplava.

Knjigu potpisuje šest autora: Ivana Grbić, Aleksandra Petrović, Jovana Jelić, Svetlana Stefanović, Ognjen Lazarević i Aleksandra Perišić. Predgovor knjige napisala je Isidora Bjelica koja je podržala ovaj projekat.

Autori se posebno zahvaljuju menadžementu restorana ‘’Bašta kod Juge“ na kom je planirana promocija, a koji su maksimalno pomogli da se ista, i po nevremenu, održi.

Tagovi: