U Novi Sad stigao kamion zdravlja

by | april 28, 2014

Danas je na Trgu Republike Novosađane dočekao UNIQA kamion zdravlja, sa ciljem podizanja svesti kod građana o važnosti prevencije i redovne brige o zdravlju, čija bi kontrola svima trebalo da postane rutina.

DSC_1445

Dužine skoro 17 metara, težine 35 tona, sa najsavremenijom opremom, ovaj impozantan „svemirski“ kamion bele boje ubrzo se pretvorio u lekarsku ordinaciju od čak 60 kvadratnih metara, u kom su svi zainteresovani prolaznici mogli da prekontrolišu vid, srce, mladeže, analiziraju krv, te dobiju savete za pravilnu ishranu, zahvaljujući stručnom timu sastavljenom od 15 profesionalaca – doktora i drugog medicinskog osoblja.

DSC_1409

DSC_1411

DSC_1407

DSC_1404

DSC_1417

DSC_1429

Veliki broj mladih i starijih okupio se oko postavljenog kamiona kako bi ih pozdravio Saša Plećević, poznatiji kao dr Feelgood, koji se bavi očuvanjem zdravlja, a ujedno je i promoter UNIQA osiguranja, ističući da je zdravlje „stanje potpunog psihičkog, fizičkog i socijalnog blagostanja“.

Nakon kratkog govora dr Feelgod je presekao plavu vrpcu i time pozvao sve prolaznike da se raspitaju o svemu što ih zanima a vezano je za zdravlje, kao i da na licu mesta urade kompletan preventivni pregled!

DSC_1481

DSC_1493

DSC_1502

Ovom zdravstvenom događaju potporu je pružila i Olivera Radovanović, sertifikovani trener Yoge Smeha, koja nam poručuje da se smejemo i kada za to nemamo razloga. „Smeh je zarazan i treba ga inicirati„, ističe Olivera.

DSC_1499

Smejali smo se svi kada nam je dotična pokazala vežbe za smeh, a građani su bili i više nego raspoloženi da prihvate igru! Zbog velikog interesovanja, onima koji nisu stigli da obave pregled omogućeno je da izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Ovaj atraktivni mobilni centar i sutra je na istom mestu, 30. aprila je u Kragujevcu ispred Gradske skupštine, a 1. i 2. maja proveravaće zdravlje Nišlija na Trgu Kralja Milana.

Dođite i sutra na Trg slobode u Novi Sad i iskoristite besplatne preglede koje vam pruža MedUNIQA, jer zdravlje nema cenu!

DSC_1440

Autor: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content

Tagovi: