Premijera „Don Žuana“ u BITEF teatru

by | oktobar 1, 2014

Premijera plesne predstave „Don Žuan“ odigraće se na sceni BITEF teatra u subotu 4. oktobra od 20 sati.

foto Jelena Jankovic Bitef dens

Izvođači su igrači BITEF dens kompanije, a koreografkinja predstave je Maša Kolar. Originalnu muziku za predstavu komponovao je Darko Rundek, zajedno sa svojim Rundek Cargo Triom, koji će i uživo izvoditi muziku tokom predstave.

Ne može se sa sigurnošću tvrditi kakav je bio Don Žuan, niti kakav je to čovek danas i kakav će to čovek biti. Sredina ga obeležava, boji, profilira i osuđuje. Društvo ga stavlja na presto, daje mu osobine prestupnika, grešnika i daje mu ovlašćenje da radi ono što on radi, a to radi najbolje. On je sposoban, arogantan, lud, topao, blizak, a opet nagao i nasilan i još uz to šarmantan i opasan. Ko može tom jeziku ljubavi odoleti i ko uspeva tom jeziku osvajanja reći ne? Don Žuan je svestan optužujuće okoline koja ga smatra prestupnikom, nesposoban je postaviti granice svojim željama, ne može prestati. Više mu je stalo do osvajanja nego do ljubavi. Troši sve što mu dođe pod ruku i živi filozofiju ‘prirodnog bića’ „, kaže autorka Maja Kolar.

Don Zuan, foto J.Jankovic

Projekat je realizovan u koprodukciji Bitef teatra, Grad teatra Budva, HNK, festivala “Riječke ljetne noći“ i nezavisne producentkinje Maše Kolar, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu, obarazovanje i sport grada Zagreba.

Reprize predstave su 5, 6. i 13. oktobra.

Rundek Cargo Trio u Don Zuanu

Foto: Jelena Janković

Tagovi: