Pridružite se ružičastom putujućem karavanu u borbi protiv raka dojke

by | oktobar 2, 2013

Kampanja „Miliooooon razloga zašto želim svet uz tebe“ u organizaciji Fonda B92 i kompanije Avon, uz podršku Ministarstva zdravlja i Američke ambasade u Srbiji, obeležiće oktobar kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke organizovanjem niza događaja u formi putujućeg karavana.

rak dojke

 

Cilj karavana je da se skrene pažnja javnosti na rak dojke koji je jedan od vodećih uzroka smrtnosti žena u Srbiji, najčešće u dobi između 40 i 50 godina i istakne značaj preventivnih redovnih lekarskih pregleda, jednom godišnje.

Karavan će biti organizovan u tri najveća grada u Srbiji, u Nišu 5. oktobra, Novom Sadu 10. oktobra i Beogradu 12. oktobra ove godine.

Kampanja ima za cilj podizanje i menjanje društvene svesti o karcinomu, edukaciji, stavljanje akcenta na ranu dijagnostiku, kao i prikupljanje sredstava za borbu protiv raka dojke.

Na glavnim gradskim trgovima u Nišu, Novom Sadu i Beogradu biće instalirani pokretni mamografi i informativni pultovi. Završni događaj biće održan u Beogradu 12. oktobra, kad će u podne biti organizovana šetnja podrške u kojoj će se organizatorima pridružiti brojne ličnosti iz javnog života. Šetnja će početi na Trgu Republike, nastaviti se kroz Knez Mihailovu ulicu i završiti se vraćanjem na Trg. Posebna pažnja biće usmerena na žene koje su pobedile rak dojke, koje će takođe učestvovati u šetnji.

U sklopu kampanje na zvaničnoj Facebook stranici kompanije Avon biće pokrenuta aplikacija pomoću koje će biti prikupljana sredstava za fond za borbu protiv raka dojke.

Aplikacija omogućava razmenu poruka i razglednica sa porukom „Želim svet uz tebe“, a za svaki „Share“ kompanija Avon doniraće jedan dinar projektima koji se bave edukacijom žena iz ruralnih sredina o raku dojke.

Rak dojke spada u najčešći uzrok smrti kod žena, a ukoliko se rano otkrije izlečiv je u više od 96 odsto slučajeva. Uključite se u borbu protiv raka dojke i pošaljite snažnu poruku svojoj majci, sestri, supruzi, ćerki, devojci i prijateljici koliko je njihova uloga u vašem životu značajna.

Tagovi: