#ProFemina 2015: Stella Karl Ćosić, Lepota je u očima posmatrača

by | mart 29, 2015

Kako izgledaju tako dobro? Pitanje je koje često postavljamo kad vidimo neke žene i muškarce, ali i naziv četvrtog panela na ProFemina konferenciji. Zajedno sa ostalim panelistkinjama, njime će se baviti Stella Karl Ćosić, executive coach.
DSC_0159
“Kažu da je lepota u očima posmatrača. Šta nam se, u stvari, dopada kada kažemo da neko izgleda dobro? Verujem da niko od nas ne nosi krojački metar i ne razmišlja o slikarskim proporcijama, pre no što izjavi da mu se neko dopada. Sigurno prethodno neće proveriti sve parametere – obim struka, BMI, strukturu kože, kvalitet kose i zuba, proporcije lica, uklapanje u trendove. Naravno da ne, mi u trenutku znamo. Zašto? Zato što komuniciramo celim bićem. Primamo informacije kroz sva naša čula i svesni toga ili ne, vidimo više od same slike. Komuniciramo tako što koristimo oči, uši, srce i dušu.

U komunikaciji važi poravilo da su reči koje izgovaramo 7% naše komunikacije, a ključni deo nose ton i način govora (38%), kao i izraz lica i govor tela (čak 55%).

Kada bi ovu formulu primenili na domen izgleda, onda bi manji procenat činili genetika, redovna spoljna nega, urednost i higijena, a mnogo veći deo nega iznutra i to u sve četiri dimenzije – fizičkoj, mentalnoj, emotivnoj i duhovnoj. Ključni deo “izgleda”nosi ono što se dešava unutra, u nama i reflektuje se ka spolja.

Sreća, zadovoljstvo, osećaj postignuća i ispunjenja, samopouzdanje, samopoštovanje – “preparati” su neslućene moći“, kaže Stella Karl Ćosić.

Program konferencije i informacije o prijavama možete da pogledate OVDE:

Tagovi: