Proglašeni najsnažniji muškarac i žena na svetu za 2015. godinu na CrossFit Igrama

by | avgust 4, 2015

Nakon četiri dinamična dana oštrog CrossFit takmičenja, Ben Smit i Katrin Davidsdotir osvojili su titule NajFit muškarca i NajFit žene na Zemlji™ na 2015 Reebok CrossFit igrama. Smit i Davidsdotir uspešno su se takmičili u jakoj konkrenciji najizdržljivijih svetskih sportista i osvojili pobedničku krunu pred punim tribinama StubHub centra u Karsonu u Kaliforniji.

Foto: PR

Foto: PR

Ove godine bila je žestoka borba za prvo mesto u muškoj konkurenciji, između Smita koji je sedam godina takmičar na ovim igrama, i Mata Frejzera favorita na Igrama sa preko 13 učešća. Smitova pobeda označila je promenu na vrhu u muškoj konkurenciji još od 2011. godine, stavivši tačku na četvorogodišnju vladavinu veterana Riča Froninga koji je umesto u pojedinačnoj konkurenciji sada osvojio timski trofej, jer je predvodio do pobede ekipu CrossFit Mayhem Freedom u kategoriji timova.

Foto: PR

Foto: PR

U ženskoj konkurenciji, teren su zasenile neke od najupečatljivijih vežbi debitantkinja na takmičenju, Katrin Davidsdotir sa Islanda popela se na pobedničko postolje prvi put a pratile su je dve takmičarke koje su takođe učestvovale po prvi put na Igrama: Tia-Kler Tumej iz Australije, proglašena za najboljeg debitanta na Igrama, i njena zemljakinja sa Islanda, Sara Sigmundsdotir. Katrin Davidsdotir je nedavno bila gošća Srbije, kada je održala treninge i radionicu na prvom međunarodnom CrossFit takmičenju u Beogradu „CrossFit Serbian Throwdown 2014“.

Foto: PR

Foto: PR

Potpredsednik Reebok funkcionalnog treninga, Keni Gambl, je dodao: „Dizajniranje i razvoj najbolje CrossFit obuće i odeće je nešto zbog čega se Reebok veoma ponosi. Kompletne Reebok CrossFit Igre 2015 i cela sezona su veoma posebne za nas jer smo obeležili pet godina partnerstva i razvoja sa CrossFit sportom. Ovi neverovatni sportisti stavili su naše proizvode na probu na ovim događajima. U ovom periodu svake godine Reebok dobija još više inspiracije i entuzijazma zbog neograničenog potencijala koji ima CrossFit i mi se radujemo daljem razvoju naših proizvoda za CrossFit zajednicu.“

Foto: PR

Foto: PR

Reebok je naslovni sponzor CrossFit Igara od 2011. godine i nastavlja da investira u sport i zajednicu svake godine.
Tokom održavanja finala, Reebok je obezbedio opremu za takmičare, što je obuhvatilo najnovije patike Reebok CrossFit Nano 5.0. Dizajnirana uz pomoć CrossFit zajednice, za CrossFit sportiste – revolucionarne patike Reebok CrossFit Nano 5.0 su idealna obuća za CrossFit, kombinuju fleksibilnost, stabilnost i izdržljivost. Reebok CrossFit Nano 5.0 patike dostupne su online na linku http://shop.reebok.com i na zvaničnoj CrossFit online prodavnici store.crossfit.com.

CrossFit Igre 2

Tagovi: