Pronađi meru, budi umeren u svemu: Festival zdravlja ove nedelje u Beogradu

by | mart 24, 2014

Pod sloganom „Pronadji meru! Budi umeren u svemu!“, ove sedmice, 27. i 28. marta u Domu omladine biće održan prolećni „Lilly“ Festival zdravlja Beograd 2014.

festzdravlja

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom.

Javnosti će se predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, bodi mas indeks…

Na štandu „Pronadji meru“ građani će moći da nauče kako pravilno treba tumačiti sve ono sto se nalazi na etiketama namirnica a studenti medicine informisaće ih o važnosti zdravih navika kao prevenciji brojnih oboljenja.

Zanimljiv će biti i “Moja kravica dečji kutak”, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, te će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „pregled”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

U okviru Festivala zdravlja biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta. Zainteresovani građani će biti u prilici i da podrže program transplantacije potpisivanjem donorskih kartica. Sve informacije se mogu dobiti na sajtu www.festival-zdravlja.com.

Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući pokroviteljima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria” (generalnom sponzoru), brendu „Nes tea“ (zlatnom sponzoru) i kompanijama „Oralent” i „Cryo-save”.

Tagovi: