Rakija fest: Šljivovica bez konkurencije

by | decembar 17, 2014

rakija

Tradicionalno ocenjivanje rakija povodom Rakija Festa se ove godine održalo 13.decembra u Mikser Houseu u Beogradu. Ocenjivali su se proizvodi u dve kategorije – Beogradski pobednik, odnosno rakije koje se mogu naći u slobodnoj prodaji i Najveće rakijsko dostignuće, odnosno rakije koje su proizvođači sami dostavljali i kojih nema u prodaji.

Žiri koji je ocenjivao uzorke bio je u sastavu: dr Snežana Stanković, dipl. ing Vladimir Vučetić, dipl. ing Miroljub Cilić, dipl. ing Dejan Debeljaković i dipl. ing Zoran Cilić.

Stručna komisija je probala 44 uzorka i u kategoriji Beogradski pobednik dodeljen je pehar za najbolje ocenjenu rakiju preduzeću RB Global za rakiju šljivovicu, dok je pobednik u kategoriji Najveće rakijsko dostignuće bio Ilija Rudić takođe sa rakijom šljivovicom.

Spisak svih učesnika i ocenjenih rakija možete naći na sajtu www.rakijafest.com.

Svi posetioci mogli su da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vredne nagrade. Predsednica tradicionalnog Veselog žirija Rakija Festa – Tamara Grujić je izvukla dobitne kupone, pa je prva nagrada – sedam dana na Kopaoniku u Jolly apartmanima pripala Željku Marjanoviću iz Beograda, druga nagrada – sedam dana na Zlatiboru u Jolly apartmanima pripala je Saši Baškotu, a treća nagrada – dve karte za predstavu Dogvil, Mladenu Mladenoviću.

Čestitamo svim dobitnicima i vidimo se sledeće godine na Rakija Festu!

Tagovi: