Savršen spoj aroma u šoljici čaja

by | novembar 24, 2015

Još daleke 1865. Gladstone, čuveni premijer Britanije je pisao: „Ako vam je hladno, čaj će vas ugrejati. Ako je vruće, čaj će vas rashladiti. Ako ste depresivni, čaj će vas razveseliti. Ako ste uzbuđeni, čaj će vas smiriti“. Ovo zaista i jesu najčešći povodi za ispijanje čaja.

Foto: PR

Foto: PR

Holandski zdravstveni savet je pre par dana objavio nove smernice uz koje preporučuje da bi trebalo piti između tri i pet šoljica čaja dnevno. Čaj bi trebalo piti bez mleka i bez šećera, naglašeno je u njihovom izveštaju.

Iako ga Englezi piju u pet, nema pogrešnog momenta za čaj, posebno ukoliko se radi o aromama koje će podići raspoloženje, umiriti nakon stresnog dana ili pripremiti za spavanje. Ukoliko želite da pripremite čajanku za prijatelje, ove jeseni u trendu su kombinacije više ukusa voća i domaćih biljaka.

Foto: PR

Foto: PR

Podravkin čaj od limuna i limete nudi specifičan spoj arome limuna i limete i u svojoj recepturi ističe najbolje od oba ukusa. Probajte ga nakon napornih fizičkih treninga ili u toku rekreacije jer je izvrstan napitak za nadoknadu tečnosti u organizmu i može biti ukusna, slatko-kiselkasta zamena za vodu ili uobičajena bezalkoholna pića. Kesicu ovog čaja moguće je pripremati i u hladnoj i u vrućoj vodi, odnosno može se konzumirati kao topli ili ledeni napitak. Osvežavajući čaj od limuna i limete zimi će vas zagrejati, a leti rashladiti. Svaka filter kesica upakovana je u aroma omotač koji čuva svežinu i miris čaja.

Foto: PR

Foto: PR

Nana i kamilica su čajevi koji se generacijama nalaze u svakom domaćinstvu. Tradicionalno smo naviknuti na njihov miris i ukus, a sad je vreme za korak dalje, za njihovo spajanje u jednoj filter vrećici. Podravka čaj od nane i kamilice je novina u asortimanu i nudi specifičan spoj ovih klasičnih ukusa tako da u jednoj kesici čaja dobijate sva blagotvorna i umirujuća svojstva obe biljke. Jedinstvena kombinacija nežnih, zlatno-belih cvetova kamilice i listova nane u svojoj recepturi ističe najbolje od oba ukusa. Ovaj čaj je odličan izbor za večernji napitak, pre spavanja, za miran san koji nam je svakako svima potreban.

Tagovi: