Serbia Fashion Week: Održana konferencija za novinare

by | april 15, 2015

Na konferenciji za novinare održanoj u Svečanoj sali Gradske kuće, najavljeno je šta posetioci nacionalne nedelje mode „Serbia Fashion Week“, mogu da očekuju od 21. do 27. aprila.

NASLOVNA-za-sajt

 

Učesnici konferencije – predsednica „Serbia Fashion Week“-a Svetlana Horvat, gradski odbornik za kulturu Vanja Vučenović i direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević, govorili su o tome zbog čega je „Serbia Fashion Week“ jedan od najvećih kulturnih i privrednih potencijala grada Novog Sada, ali i Srbije. Događaj su uveličali i domaći modni kreatori koji će prezentovati svoje kreacije na predstojećoj nedelji mode u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

„Serbia Fashion Week“ ugostiće više od 50 svetskih i domaćih modnih dizajnera, neki od internacionalnih dizajnera koji će učestvovati su: Emerik Fransoa, oficijelni član Federacije visoke mode u Parizu; Ozlem Suer iz Turske, poznata po tome što je kreirala za Meg Rajan i Dženifer Lopez; Elena Antoniades, dizajnerka iz Londona koja oblači Anu Ivanović, Džoan Kolins, Serenu Vilijams, Tamaru Eklston, Džilijan Anderson, Mel B; kreatorka iz Mađarske Miklya Eva… Takođe, najprepoznatljivija imena domaće modne scene imaće svoje revije u okviru nacionalne nedelje visoke mode: Marija Šabić, Zvonko Marković, Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Danijela Božić, Marina Mićanović i drugi.

DSC_0403

Nacionalna komora za modu Srbije dobila je licencu posredstvom European Fashion Council za održavanje nacionalne nedelje mode koja ima cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji i potencira povezivanje domaće modne scene (industrije) sa tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Zahvaljujući kvalitetnim međunarodnim partnerstvima, „Serbia Fashion Week“ privlači pažnju celog sveta i aktivno utiče na podizanje imidža zemlje, ne samo kao modnog centra, već i kao važne kulturne i turističke destinacije.

Jedan od zadataka festivala je da bogatim programom i raznovrsnim kulturnim sadržajima dovede turiste iz Evrope i na taj način pomogne još boljem razvoju turizma u našem gradu i zemlji. Predstojeći SFW uveličaće i strani turisti iz Belgije, Mađarske, Francuske, Švedske, Španije, Velike Britanije.

Kao i do sada, i na ovom SFW posetioci će imati priliku da vide „Show room“, koji će, po broju izlagača i kupaca iz regiona i Evrope, biti najveći do sada. S obzirom na to da je SFW ostvario veliki uspeh u oktobru, ukazala se velike potreba da manifestacija „Show room“ na jesen preraste u Sajam mode Srbije. Cilj ovog događaja je podrška domaćim dizajnerima u distribuciji njihovih brendova na inostrana tržišta.

Tagovi: