Deci i roditeljima na dar: NIVEA sređuje igrališta u Srbiji

by | oktobar 17, 2013

Višenedeljna kampanja za sređivanje parkova i igrališta širom naše zemlje, koja je započeta na društvenim mrežama, ovih dana je na radost velikog broja mališana dobila svoj epilog. Nakon što je uspešno skrenuta pažnja javnosti na ovaj bitan problem za naše društvo, NIVEA je rešila da izađe iz senke i otkrije da iza čitave kampanje stoji njena želja da pomogne u opremanju zapuštenih igrališta uz povećanje građanskog aktivizma i animiranje nadležnih organa.

Kome je stalo?

Sa reči, NIVEA je prešla na dela, pa su dva igrališta u Kragujevcu i Subotici već dobila nove rekvizite, dok je zemljište priremljeno i sredjeno zahvaljujući angažovanju nadležnih predstavnika lokalnih samouprava. Sva NIVEA igrališta ispunjavaće najviše srpske i evropske standarde SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177 o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu. U ovom trenutku, sredjuje se igralište u Subotici, dok će gradani glasanjem na društvenim mrežama imati priliku da utiču na odabir sledeće lokacije.

NIvea2

Vrednosti na kojima se NIVEA bazira – bliskost, poverenje i odgovornost su upravo one vrednosti koje osnažuju porodice. Gradeći i opremajući bezbedna mesta i okruženja, NIVEA pruža mogućnosti deci i porodicama da provedu kvalitetno zajedničko vreme. Akcija sredjivanja igrališta u svim delovima Srbije, biće nastavljena i tokom 2014. godine.

Na ovaj način, NIVEA će nastaviti da pruža svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za odrastanje najmlađih stanovnika naše zemlje, uz konstantnu interakciju sa gradjanima i saradnju sa predstavnicima lokalnih vlasti.

Tagovi: