Dobrotvorni Bazar u nedelju na Beogradskom sajmu

by | novembar 29, 2012

Dvanaesti godišnji dobrotvorni Bazar održaće se u nedelju, 2. decembra u Hali 2 Beogradskog sajma, u organizaciji Međunarodnog kluba žena Beograda (The International Women’s Club- IWC). Prikupljena sredstva na Bazaru biće usmerena na podršku lokalnim nevladinim organizacijama koje rade sa ugroženim populacijama u Srbiji.

Ovaj dobrotvorni događaj obuhvatiće 50 štandova na kojima će predstavnici 40 zemalja prikupljati novac nudeći posetiocima svoja tradicionalna, nacionalna jela i pića, zatim suvenire, knjige, igračke, odeću i druge stvari u ovom egzotičnom šoping okruženju. Sav prihod od prodaje, namenjen je podršci humanitarnih projekata u Srbiji.

Posetioci će biti u prilici da uživaju na štandovima prepunim različitih proizvoda i dobara iz celog sveta kao i u umetničkom programu. Biće upriličen i „dečji kutak“ u kojem će roditelji moći da ostave svoju decu na nekoliko sati uz mnogo zanimljivih aktivnosti kao što su: crtanje lica, grnčarstvo, lutkarski rekviziti, Deda Mraz sa poklonima kao i zamak za skakanje.

Prošle godine, Bazar je sakupio preko 90.000 evra i privukao oko 4000 posetilaca. Prikupljena sredstva namenjena su ugroženim licima, starijim licima, rodnom zasnovanom nasilju i borbi protiv trgovine ljudima, osobama sa invaliditetom i drugim ugroženim grupama. Ulaznice koštaju 200 dinara.

Tagovi: