Imam srce – ne mrzim: Podržite Evropsku nedelju akcije protiv rasizma i diskriminacije

by | mart 21, 2014

Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje na internetu, zajedno sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i aktivistima omladinskih nevladinih organizacija, obeležiće u subotu, 22. marta u 12 sati na platou ispred restorana Vapiano u Knez Mihailovoj, početak Evropske nedelje akcije protiv rasizma i diskriminacije akcijom „IMAM SRCE, NE MRZIM“.

Logo

Akcijom „Imam srcem, ne mrzim“ Srbija se po prvi put zvanično pridružuje manifestacijama koje će se do 28. marta organizovati širom Evrope pod pokroviteljstvo Kampanje za borbu protiv govora mržnje Saveta Evrope.

Planirano je da se pre početka performansa, u kome će učestvovati mladi umetnici, muzičari i plesači, javnosti obrate ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ispred resornog ministarstva koje kooordinira Kampanju za borbu protiv govora mržnje, kao i državni sekretar za omladinu i predsednik Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje Nenad Borovčanin.

Skup će prisustvom podržati i mnogobrojni sportisti koji su se priključili kampanji Komiteta, kao i reprezentativci Srbije u hokeju na ledu, koji će tokom predstojećeg Svetskog prvenstva u našoj zemlji podržati javno Kampanju protiv govora mržnje.

Tagovi: