Imlek Mini Tenis Open: Poznati briljirali kod Noleta

by | jun 24, 2014

Sjajan tenis, vrhunska zabava i fer-plej obeležili su finalni dan jedanaestog Hugo Boss teniskog turnira poznatih na teniskim terenima centra “Novak” u Beogradu! Veliki broj poznatih , aktivnih rekreativnih tenisera i odvažnih debitanata, uveličali su ovaj sjajan tradicionalni sportski i humanitarni događaj, i prikazali širok repertoar teniskih bravura na oduševljenje prisutne publike.

Budući teniski asovi, učesnici sedmog tradicionalnog Imlek Mini Tenis Open turnira za decu do 10 godina – stali su rame uz rame sa svojim starijim “kolegama” iz turnira poznatih u sjajnoj demonstraciji teniskog znanja i vrlina. Preko 50 dece koja su učestvovala u Imlekovom turniru oduševilo je sve prisutne i potvrdilo da Srbija ima sjajnu tenisku budućnost.

Neizvesni i zanimljivi mečevi u finalnoj fazi muškog singla predstavili su brojne domaće poput Milana Kalinića, Niggora, Ivana Tomića, Aleksandra Gajšeka, Ilije Beloševića … Posebnu pažnju privukao je egzibicioni meč poznatih, u kome su učestvovali Haris Džinović, kompozitor Slavkoni , Dženan Lončarević i Kiki Lesendrić , dok su takmičenje u ženskom singlu uveličale Jelena Zana i Ilda Šaulić.

Ambasador SAD Majkl Kirbi i njegova supruga Sara po prvi put su se našli u polufinalu takmičenja u muškom dublu, odnosno u finalu u ženskom singlu. Prava teniska poslastica priređena je u izuzetno zabavnom profesionalnom egzibicionom dubl meču, u kome su učestvovali prva juniorka sveta Ivana Jorović i Savo Milošević protiv Marka Đokovića i Igora Miklje.

Humanitarni fond Hugo Boss turnira ovom prilikom je posebno posvećen postradalima od poplava u Srbiji – u zajedničkog akciji primarnog primaoca fonda turnira – Organizacije grada Beograda za borbu protiv diabetesa “Plavi krug” i organizatora turnira.

Posebna donacija vode Jana za doprinos uspešnom razvoju profesionalne karijere uručena je našem najbolje rangiranom mladom teniseru na ATP listi – Peđi Krstinu, dok je trofeje najboljim učesnicima i posebno nagrađenim igračima oba turnira tradicionalno uručio kapiten Dejvis Kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović. Ivana Jordan je otpevala himnu pre dodele trofeja.

Sledeći turnir , po tradiciji, je zakazan za kraj septembra!

Tagovi: