Novi Sad Biciklograd: Novosadska Kritična masa slavi dve godine

by | april 25, 2014

Biciklisti i ljubitelji zdravog života organizovaće danas vožnju gradom pod nazivom Kritična masa, kojom će biti obeleženo dve godine tog svetskog biciklističkog pokreta u Novom Sadu.

biciklisti

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI), koja organizuje događaj, saopštila je da će vožnja početi u 17.00 u Limanskom parku, te da na kraju vožnje učesnike očekuje muzički program, torta, limunada i druženje u dobroj atmosferi.

Najavljena je i promocija projekta „Novi Sad Biciklograd“ koji okuplja nekoliko organizacija civilnog društva i sportske klubove na čelu sa NSBI.

U proslavi dvogodišnjice će učestvovati i Biciklistički savez Vojvodine, koji je najavio „poligon izazova za bicikliste“, zatim Biciklistički klub Novi Sad, koji će omogućiti isprobavanje trenažera, a promociju bezbednosti u saobraćaju najavili su članovi Udruženja za bezbednost dece u saobraćaju i udruženja Roditelj Novi Sad.

Dodaje se da će najmlađi biciklisti moći da se oprobaju u „puž trci“ u kojoj je pobednik najsporiji vozač, ali i u disciplini balansiranja na biciklu u mestu (trek stand).

Foto: Life Content, Mladen Sekulić

Tagovi: