Oskarovci na na ovogodišnjem festu

by | februar 21, 2012

Jubilarni 40. Fest pružiće nam priliku da u bioskopima premijerno pogledamo najnovija filmska ostvarenja koja su se našla među kandidatima za nagradu Oskar. Od 24. februara do 4. marta biće prikazan veliki broj filmova, od čega čak osam koja su od strane Američke filmske akademije proglašeni za jedne od najboljih koje smo gledali ove i prošle godine.

Među onima koje publika najviše očekuje je Spilbergov „Ratni Konj“, koga će beogradska publika premijerno videti u nedelju, 26. februara u Sava cetru u 19h, u okviru Festa.

Ova dramska priča smeštena je u vreme Prvog svetskog rata, u ruralnim predelima Engleske i Evrope i govori o izvanrednom prijateljstvu između konja po imenu Džoi i mladića Alberta koji će ga pripitomiti i izdresirati.

Kada ih na silu razdvoje, film će pratiti neverovatno putovanje ovog konja u toku rata, koji će menjati i inspirisati živote ljudi koje će sretati – od britanske konjice, nemačkih vojnika do francuskog farmera i njegove unuke – pre nego što priča dostigne svoj emotivni vrhunac u srcu ničije zemlje.

Glavnu ulogu tumači mladi engleski glumad Džeremi Irvin, kome je ovo prvi angažman na velikom platnu, uz veterane britanskog filma Emili Votson i Pitera Mulana.

Od prvog marta „Ratni konj“ naći će se i na redovnim repertoarima domaćih bioskopa.

Tagovi: