„Pedeset nijansi“ u bioskopima na Dan zaljubljenih 2015. godine!

by | januar 17, 2014

Premijera filma „Pedeset nijansi – siva”, na osnovu istoimenog bestselera E. L. Džejms, pomerena je za Dan zaljubljenih 2015. godine. Prikazivanje filma u bioskopima odloženo je za godinu dana jer se tražio drugi glavni glumac.

50nijansi4-490x652

Sada je izvesno da će glumac Džejmi Dornan glumiti ozloglašenog Kristijana Greja, dok će mu partnerka biti Dakota Džonson, ćerka holivudskih zvezda Melani Grifit i Dona Džonsona, koja će se pojaviti u ulozi studentkinje književnosti Anastazije Stil.

Dornana publika poznaje iz Bi-Bi-Sijeve kriminalističke serije „Pad”, a pojavio se i u „Mariji Antoaneti” Sofije Kopole. Njegovoj partnerki Dakoti Džonson ovo bi mogao da bude naslov koji će je proslaviti i u profesionalnom smislu.

Knjiga koja je zavela ceo svet, trilogija „Pedeset nijansi“ E. L. Džejms, o neistraženoj strani seksualnosti i dalje je jedna od najprodavanijih knjiga u Srbiji. Iako su mnogi kritičari osporili pripovedačko umeće autorke, priznali su kako su dela E. L. Džejms postala fenomen.

Pravo ime spisateljice je Erika Leonard i ona je dugo radila kao TV producent u Londonu. Posle velikog uspeha ove trilogije, pravo za ekranizaciju nije prodala nekoj televiziji, već filmskom studiju Juniverzal i to za pet miliona dolara, što ju je svrstalo među sto najuticajnijih ličnosti planete na listi magazina The Time.

Trilogija „Pedeset nijansi“ na britanskom Amazonu prodavala se u većem broju primeraka nego dotadašnji apsolutni bestseleri poput sage o Hariju Poteru ili trilera „Da Vinčijev kod”. Sada se već govori o tiražu od 70 miliona primeraka.

I dok se film ne pojavi u bioskopima, čitajte knjigu i proverite zbog čega je ceo svet izgubio glavu za jednim erotskim romanom.

Tagovi: