Ponovo radi bioskop!

by | oktobar 20, 2012

Distributerska kuća CINEFEST uskoro pokreće projekat PONOVO RADI BIOSKOP čiji je cilj da publici, u gradovima u kojima su bioskopi ugašeni, prikaže domaća i strana filmska ostvarenja.

Distribucija filmova u preko 30 gradova u Srbiji radiće se sa vrhunskim 2D projektorom, novim platnom i ozvučenjem prilagođenim veličini prostora. Obilaskom gradova po Srbiji napravljena je baza podataka na osnovu koje je nabavljena oprema i obučen tim ljudi zadužen da projekcije filmova budu približnog kvaliteta kao u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Biće teško ponovo pokrenuti ljude da pogledaju film, s obzirom na to da su izgubili naviku odlaska u bioskop. Nadamo se da ćemo našim projektom PONOVO RADI BIOSKOP uspeti da zainteresujemo lokalne samouprave i Ministarstvo kulture da nas podrže u našoj akciji. Generacija mališana koja nikada nije otišla da pogleda crtani film na velikom platnu bila je osuđena na ‘pirateriju’ i ‘torente’. Ovim projektom daćemo im šansu da uživaju u čarima filmske umetnosti”, rekao je Igor Onič, direktor distributerske kuće Cinefest.

Projekat počinje prikazivanjem filma Zdravka Šotre “Šešir profesora Koste Vujića” u Kostolcu 24. oktobra, zatim slede projekcije u Velikom Gradištu, Petrovcu na Mlavi, Svilajncu, Novom Bečeju, Bečeju, Kuršumliji, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, a ciklus obilaska gradova ponavljaće se svaka dva meseca.

Cilj projekta je da se povećanjem broja mobilnih ekipa interval smanji na 21 dan, što bi dovelo do uspostavljanja redovnog repertoara. Prve 3D projekcije planirane su za početak sledeće godine.

Tagovi: