Poslednje proleće u Parizu: Novi roman Jelene Bačić Alimpić u prodaji od 3. aprila

by | mart 18, 2014

Novo književno ostvarenje „Poslednje proleće u Parizu“ poznate TV novinarke Jelene Bačić Alimpić naći će se u prodaji od četvrtka, 3. aprila, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Bacic Alimpic

Jelena Bačić Alimpić, autorka bestselera „Ringišpil“ i „Pismo gospođe Vilme“, u svom trećem romanu „Poslednje proleće u Parizu“ napisala je uzbudljivu ispovest starice Marije Kolčak koja zagledana u prošlost snagom uspomena zauvek menja život novinarke Olge Lašez.

Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojiće sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života. Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demoni prošlosti i patnja gulaga, iznedrile su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol.

Gde je granica istine, i kako pronaći hrabrost da je prihvatimo i spoznamo sebe? Da li je laž dovoljno lekovita ako je istina surova? U igri sudbine jedini ulog je ljubav…

Nadam se da će i moja treća knjiga opravdati poverenje koje su mi čitaoci ukazali, a po mom skromnom mišljenju ’Poslednje proleće u Parizu’ je dosad moja najzrelija i najsnažnija knjiga“, istakla je Jelena Bačić Alimpić.

poslednje-prolece-u-parizu-korice

Tagovi: