Premijera predstave „Poziv“ i jubilej pozorišta „Dadov“

by | decembar 17, 2012

Omladinsko pozorište DADOV proslaviće 55. godina postojanja u četvrtak, 27. decembra. Tim povodom ovo pozorište će obradovati svoju publiku premijerom predstave „Poziv“, u režiji Isidore Goncić, po tekstu Darka Marjanovića. 

Predstava „Poziv“ inspirisana je svakodnevnim problemima i nedoumicama u komunikaciji između devojaka i mladića u današnjem, modernom društvu. Koristeći se žargonom, duhovitim i dovitljivim dijalozima i originalno komponovanom muzikom, predstava pokušava da odgonetne večne misterije muško-ženskih odnosa.

Iste večeri dodeljuju se nagrade za najboljeg glumca, najbolji tekst i režiju, kao i dve specijalne nagrade. Početkom sledeće godine (12. i 19. januara) organizovaće se audicija za prijem novih članova u školu glume i govora. Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imataciju.

Pre 55 godina, u „Dramskom ateljeu doma omladine Vračar“ izvedena je prva predstava Gradinar, u režiji Miloša Žutića i Milana Bunjevca. Istim entuzijazmom i smelošću, kao i na svojim počecima, Omladinsko pozorište DADOV istrajno deluje na kulturnoj mapi grada Beograda kao specifična teatarska institucija.

Tagovi: