Specijalni gosti na Gibonnijevom koncertu u Beogradu

by | oktobar 1, 2013

Zlatan Stipišić Gibonni prvi put će nakon 20 godina karijere nastupiti u Beogradu 25. oktobra u Kombank Areni, u organizaciji AAA produkcije. Uz odličnu produkciju, posetioci će imati priliku da čuju i vide neke od najcenjenijih muzičara sa kojima je Gibonni sarađivao tokom svoje bogate karijere.

DSC_2599 Photo by Marko Ristic

Već tradicionalni gost na Gibonnijevim albumima i koncertima je čuveni makedonski virtuoz Vlatko Stefanovski, jedan od najboljih gitarista sa prostora Evrope. Pored njega na bini će se pojaviti i harizmatični umetnik Damir Urban, pisac, glumac i slikar; najpoznatiji kao osnivač i frontmen kultne riječke alternativne grupe Laufer, čiju numeru “Budi moja voda” u duetu sa Gibonnijem redovno izvodi na koncertima.

The London Community Gospel Choir (Londonski Gospel Hor) se pored kvaliteta, izdvaja po impresivnom broju muzičkih zvezda sa kojima je sarađivao. Imena kao što su Madona, Pol Makartni, “Depeche Mode”, Džordž Majkl, Elton Džon, kao i brojne “Grammy” nagrade su pokazatelji kvaliteta ovog hora. Maja Azucena u Gibonnijeve pesme donosi svoj izuzetan vokal, koji je najraskošniji na albumima “Unca Fibre”, “Acustic/Electric” i “Toleranca”.

DSC_2339 Photo by Marko Ristic

Sve domaće obožavaoce očekuje pravi koncertni spektakl u okviru koga će splitski kanautor publici premijerno zapevati pesme sa prvog albuma na engleskom jeziku „20th Century Man“, ali ujedno ih podsetiti i na brojne starije hitove „Libar“, „Ne odustajem“, „Mirakul“, „Oprosti“, „Tempera“ i mnoge druge. Pored pratećeg benda, podršku će mu dati njegovi stalni saradnici ali i još neki muzičari koji ostaju iznenađenje za sam koncert.

Iako je do prvog velikog Gibonnijevog koncerta u Srbiji ostalo mesec dana, sada je već sasvim izvesno da će se za ovaj koncert traziti karta više!
Ulaznice se prodaju po ceni od 2.190 dinara do 3.690 i 9.990 dinara za VIP lože.

Preostale ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa, u Corner Shopovima širom Srbije, na blagajni Kombank Arene i Eventim prodajnim mestima.

Intervju sa Gibonnijem pred beogradski koncert pronađite u oktobarskom broju „Lepote i zdravlja“ (str. 36).

Foto: Marko Ristić

Tagovi: