Srpski sportisti uspešni na Mediteranskim igrama: Za tri dana 13 medalja

by | jun 24, 2013

Za prva tri dana Mediteranskih igara u Mersinu, srpski sportisti osvojili su 13 medalja. Mersin je ove godine zamenio grčke gradove Volos i Larisu, koji su prvobitno dobili domaćinstvo ovog takmičenja, jer se Grčka država suočava sa velikom ekonomskom krizom.

200px-Mersin2013logo

Prvu zlatnu medalju Srbiji doneo je Velimir Stjepanović. On je isplivao 400 metara slobodnim stilom u vremenu 3:48,33 i tako popravio državni rekord za četiri sekunde, te ostvario A normu za Svetsko prvenstvo u Barseloni. Ivan Lenđer osvojio je zlatnu medalju na 100 m delfin stilom i odbranio zlato iz Peskare od pre četiri godine.

Vewlimir-Stjepanovic-na-postolju

Ivan-Lendjer-zlazo-011

Džudisti Srbije osvojili su dve medalje: Aleksandar Kukolj pobedio je Italijana Valtera Falentea i okitio se zlatom u kategoriji do 90 kg, dok je Ljubiša Kovačević osvojio srebro u kategoriji do 73 kg u borbi sa Turčinom Hasanom Vanliogluom.

Aleksandar-Kukolj-i-Ljubisa-Kovacevic

Aleksandar Maksimović doneo je prvu medalju rvačima, a ubrzo mu se pridružio Kristijan Fris, osvojivši bronzu u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 60 kilograma.

Maksimovic-srebro-02

Kristijan-Fris-na-postolju_res1

Veslači su osvojili ukupno tri medalje: Iva Obradović okitila se zlatom u skifu, dok su Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu, kao i Nikola Stojić i Nenad Beđik u dvojcu bez kormilara osvojili srebrne medalje.

Iva-Obradovic_resize

Marjanovic-Filipovic_resize

Bedjik-Stojic_resize

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju, pobedivši u polufinalu domaću takmičarku Eris Japrak. Smiljka Rodić je u disciplini mač osvojila bronzanu medalju.

Medalja_Milica-Mandic

Smiljka-Rodic-sa-medaljom

Prvog dana takmičenja u streljaštvu, u disciplini vazdušni pištolj do srebrnog odličja došla je Zorana Arunović, dok je bronzu u istoj disciplini muške konkurencije osvojio Damir Mikec.

Zorana i Damir

Nakon završenog Evropskog ekipnog prvenstva u Kaunasu, atletičari Srbije sutra će otputovati u Tursku i pridružti se ostalim sportistima. Oni će se, kao i uvek, boriti za odlične plasmane i još bolje rezultate.

Tim za Mediteranske igre činiće: Emir Bekrić (400m/pr), Miloš Savić (100m), Milan Ristić (110m/pr), Nemanja Kojić (800m), Mirko Petrović (5000m), Ivana Španović (skok udalj), Mila Andrić (400m/pr), Dragana Tomašević (bacanje diska) i Tatjana Jelača (bacanje koplja).

Mediteranske igre u Mersinu traju do 30. juna.

Izvor i foto: Olimpijski komitet Srbije

Tagovi: