Od večeras su vrata ponovo otvorena

by | april 22, 2013

Porodica Anđelić-Jakovljević ponovo se, nakon 18 godina, okupila u svom domu u seriji “Otvorena vrata”. Katarina, Svetislav, Milica, Ana, Dragoslav, Vojkan i Ugrinović zasmejavaće nas novim i sasvim drugačijim porodičnim zavrzlamama, na Prvoj srpskoj televiziji od večeras, u 21.15.

Glumačka ekipa je ista – Vesna Trivalić, Milan Gutović, Bojana Maljević, Bodgan Diklić, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović i Sofija Jović. U planiranim epizodama biće novih likova, uz prepoznatljivi Bajagin song špice, iako je ostatak muzike komponovao Vasil Hadžimanov.

“Otvorena vrata” su započeta u ratno vreme, u Srbiji obeleženoj sankcijama, hiperinflacijom, uvođenjem demokratije, ubijanjem demokratije. Serija je jasno obeležila duh vremena, kroz humor čije se replike citiraju dan-danas. Nove epizode serije imaju istu nameru.

U nastavku “Otvorenih vrata” ima i novih likova. Prva je Miličina ćerka Keti (Teodora Jelisavčić), koja je inteligentna na majku, ali je politika ne interesuje nimalo. Anica Dobra tumači lik Lete, jedine prestale zaposlene osobe u fabrici koju je u tranziciji kupio Dragoslav Anđelić. Ona odbija da prestane da radi, iako je fabrika propala poodavno.

U seriji će se pojaviti i Vlastimir Velisavljević, Branimir Brstina, Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Gordan Kičić i drugi.

U novim epizodama otkrićete da je Dragoslav renovirao stan u kojem je živeo sam sa sinom Vojkanom, kako bi namamio bivšu ženu Katarinu, znanu kao Cakana, da mu se vrati. Novi, konceptualno-umetnički prostor, osmišljen je samo za nju.

Međutim, uz Katarinu stižu i njen brat Bata sa kćerkom Anom, a potom i nekadašnji komšija Ugrinović, tako da se stvari ne odvijaju baš kako je Dragoslav planirao.

Vrata stana porodice i dalje će biti stalno otvorena i kroz njih će ulaziti komšije, prijatelji, prevaranti, udvarači, klijenti i usputni prolaznici – stvarajući od te kuće tranzicioni cirkus, na koji smo već i bili naviknuti pre skoro dve decenije.

Upravo je završeno snimanje 12. epizode. Sutra uveče u 21.15 cela ekipa Otvorenih Vrata zajedno gleda premijerno emitovanje 1. Na Prvoj„, napisala je sinoć Bojana Maljević na Twitteru. I mi s nestrpljenjem očekujemo nove epizode!

Autor: Life Content
Foto: Facebook/Otvorena vrata

Tagovi: