Zašto je on muškarac godine

by | oktobar 12, 2014

Noa Galovej sve je oduševio svojom životnom pričom! Pročitajte ovaj tekst i biće vam jasno zašto je izabran za muškarca godine!

Noah2706

Pre 10 godina, boreći se u ratu u Iraku, Noa je izgubio ruku i nogu, pri eksploziji mine. Nakon toga je jedno vreme bio u depresiji, a pre samo pet godina, dani su mu prolazili u pušenju, ispijanju alkohola i spavanju.

Danas, on je super-fit 33-godišnji momak koji živi na potpuno drugačiji način. „Možeš da izabereš da budeš ljut ili da budeš bolji„, rekao je Galovej koji je prošao put od depresivnog bivšeg vojnika do „ultimativnog zdravog muškarca“ po izboru „Men’s Healtha“.

Noa-Galovej

Galovej, inače otac troje dece, priznaje da mu nije bilo lako kada se nakon eksplozije probudio bez ruke i noge, ali da je nakon pet godina odlučio da se hrabro nosi sa „novim telom“ i novim životom.

Tada je počeo svakodnevno da vežba, a nakon nekoliko meseci mogli su se videti prvi rezultati. Noa je na početku u teretanu išao u terminima kada ima malo ljudi, jer ga je bilo sramota, a sa prvim rezultatima vežbanja, i samopouzdanje mu se vratilo, pa je vežbao u bilo koje doba dana.

Verovali ili ne, momak bez ruke i noge počeo je da šeta tri po pet kilometara, a zatim je trčao i maraton i trke s preponama!

Razmišljao sam o svemu i shvatio da nikada više ne želim da budem u depresiji. Zato sam počeo da treniram. Želja da se nikada više ne vratim u tu fazu je ono što me gura napred. Hteo sam da ljudi vide više od mog fizičkog nedostatka„, rekao je Noa.

Izvor: Mondo
Foto: noahgalloway.com

Tagovi: