Svečano otvoren novi vrtić Trešnjober Altina

by | septembar 1, 2015

U ponedeljak, 31.8.2015. svečano je otvoren novi vrtić u sastavu privatne Predškolske ustanove Trešnjober – Trešnjober Altina. Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, kao i mnogobrojne zvanice, roditelji i deca – novi Trešnjoberci.

DSC_0858

Trešnjober Altina je nov, moderan prostor od gotovo 1200kvm, sa dvorištem od 25a. Opremljen je po najvišim svetskim standardima, kako bi deci pružio bezbedan, ugodan, lep i podsticajan ambijent za razvoj i učenje. Sadrži sobe za rad, kabinete za radionice, učenje stranih jezika i pripremni predškolski program, kao i modernu igraonicu i fiskulturnu salu od 100kvm, prilagođenu košarci, fudbalu, drugim sportovima i časovima baleta, koji se u Trešnjoberu organizuje u saradnji sa našom poznatom balerinom, Ašhen Ataljanc.

DSC_0964

Direktorka PU Trešnjober, Ljiljana Proković, izjavila je: “Trešnjober, posle 15 godina rada, ulazi u novu razvojnu fazu, značajnim širenjem svojih kapaciteta. Od 1. septembra počinju sa radom dva nova vrtića – Trešnjober Altina (u Ulici Slobodana Đuića 1v) i Trešnjober Zvezdara (u Ulici braće Ribnikar 16), koji su spremni da prime 400 dece. Otvaranjem novih kapaciteta, Trešnjober će zaposliti 30 ljudi. Trešnjober veoma odgovorno shvata svoju ulogu u društvu, stoga je doneo odluku da uzme učešće u rešenju problema velikog broja neupisane dece. Odlukom Skupštine grada o subvenciji dece koja su sada upisana i u privatne Predškolske ustanove, Trešnjober postaje starteški partner u trajnom rešenju ovog problema”.

DSC_0983 (2)

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, izjavio je: „Veoma nam je važna dobra saradnja sa privatnim vrtićima s obzirom na to da se na ovaj način rešava dugogodišnji problem nedostajućih mesta u vrtićima. Umesto da grad Beograd gradi nove vrtiće, iskoristili smo inicijativu privatnika da upravo oni šire svoje kapacitete, a da Grad dotira boravak dece u tim objektima. Zajedno radimo, razmatramo sugestije privatnika i to je do sada imalo veoma dobre rezultate.

O NAMA
• Predškolska ustanova Trešnjober je akreditovana predškoslka ustanova, osmišljena da kao partner porodice u vaspitanju i obrazovanju dece, uzme učešće u ukupnom psihofizičkom razvoju deteta od 1 do 7 godine. U atmosferi poverenja, individualnog izražavanja i međusobne saradnje, a putem radionica, matrica i drame, kroz interaktivne programe, organizujemo raznolike sadržaje. Predškolsku ustanovu je osnovala i vodi Ljiljana Proković, diplomirani specijalni pedagog
• Predškolska ustanova Trešnjober osnovana je 2001. godine. Sedište Trešnjobera je u Beogradu, u Šumatovačkoj ulici 39a. Boravimo u novoadaptiranom prostoru od oko 500m² i sopstvenim vrtom od 5 ari. Trešnjober otvara 2 nove poslovne jedinice 1. Septembra 2015 godine. Jedna je na Altini, a druga na opštitni Zvezdara, nedaleko od Ruzveltove ulice (Trešnjober Altina – Slobodana Đurića 1v i Trešnjober Zvezdara – Braće Ribnikara 16). Ukupni kapacitet je 500 dece, na oko 2500kvm, što PU Trešnjober čini najvećom privatnom predškolskom ustanovom.

Trešnjober Zvezdara nalazi se u zasebnom objektu od oko 500kvm, sa svojim dvorištem, u blizini parka, u mirnom kraju. Prostor je potpuno renoviran i prilagođen deci i njihovom zdravom, bezbednom i pravilnom razvoju, u atmosferi topline i slobode. Prostor čine zasebne sobe za svaku uzrastnu grupu, igraonica, kabineti za rad i opuštanje.

O vrtiću:

•PU Trešnjober je vrtić humanističke orjentacije, koji objedinjuje niz programa, medjusobno tesno povezanih. Naš program podstiče sposobnosti koje čine komunikaciju bogotijom i raznovrsnijom, što dete čini sigurnijim slobodnijim na putovanju do svoje licne harmonije.
• Tim čini visoko stručan i profesionalan kadar, odabran i oformljen po utvđenim normativima, kako institucionalnim, tako i strukovnim.
• Programi su oblikovani da ohrabruju decu u nastojanju da što uspešnije razviju svoje potencijale, da koračaju u svaki novi izazov ispunjeni entuzijzmom, upornošću i zadovoljstvom. Program je samo smer koji prati sposobnosti, potrebe i interesovanje dece. Obezbeđeni su materijalno – tehnički uslovi gde dete proba, opservira, povezuje, eksperimentiše sa stvarima i pojavama oko sebe. Fokus programa je na izgradnji snažne i izbalansirane osnove za emocionalni, socijalni i fizički razvoj ličnosti. Gradimo partnerski odnos sa roditeljima, na putu rasta i razvoja svakog pojedinačnog člana Trešnjobera.

Tagovi: