Uskoro počinje 8. Cinema City

by | jun 26, 2015

Na pravom mestu u pravo vreme – jedinstveno festivalsko iskustvo.

Foto: PR

Foto: PR

U ponedeljak 29. juna od 20h počinje 8. Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 29. juna do 5. jula pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme. Ovogodišnji festival biće održan u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija na šest festivalskih zona. Sa nestrpljenjem očekivana, domaća premijera filma Panama otvara 8. Cinema City festival. Pored nje biće prikazani filmovi Pasja ljubav, Kratka kožica i Potraga za Felom. Nakon filmskog programa na Planet Rock Music Stage-u nastupaju dva bedna koja se smatraju trenutno jednim od najuzbudljivijih bendova u Srbiji – Jarboli i Darkwood dub.

Ove godine na jednom mestu čak šest festivalskih zona: Amstel Open Air Cinema, SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Planet rock Music Stage & Open Air Cinema, SKNCS Brod Teatar i Firchie Think Tank Studio. U okviru šest selekcija, takmičarske Nacionalne klase, Fresh Danube Films i Up to 10.000 Bucks, kao i revijalnih Respect to 1st Films, 360* i Planet Rock biće prikazana pažljivo odabrana debitantska ostvarenja, odnosno prvi i drugi filmovi autora koji oblikuju sadašnjost i budućnost domaće i svetske kinematografije, a publika će biti svedok rađanja novih zvezda filmske i muzičke scene.

Foto: PR

Foto: PR

U ponedeljak 29. juna od 20h Kineska četvrt i Limanski park biće ispunjeni novim filmskim izrazom, umetnošću koja ne zna za kompromis, mladim filmskim stvaraocima, mladim muzičkim autorima i izvođačima i njihovim svežim zvukom. Svi ljubitelji filma biće na jednom mestu – Na pravom mesto u pravo vreme – na Cinema City festivalu u novoj kreativnoj četvrti.

Posetioce očekuje Cinema City SUPER otvaranje festivala od 20h kada će kapije nove kreativne četvrti biti otvorene. Nakon toga filmovi Panama, Pasja ljubav, Kratka kožica i Potraga za Felom. Nakon fenomenalnog filmskog programa, posetioce na Planet Rock Music Stage-u očekuju Jarboli i Darkwood dub.

Zato ne propustite ovo druženje i domaću premijeru Paname 29. juna na 8. Cinema City festivalu!

Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City.

cinema

Festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i Nestea i Burn, nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ, Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.

Ne zaboravite da je u toku prodaja karata za 8. Cinema City na svim prodajnim mestim Gigs tixa. Od ponedeljka, 29. ulaznice ćr moći da se kupe i na samom festivalu, na ulazu u Limanskom parku. Kupovina ulaznica i zamena za Cinema City narukvice se vrši direktno na festivalu, svakoga dana od 14h, počevši od ponedeljka 29. juna.

U prodaji su tri tipa ulaznica:
Cinema City dnevna ulaznica, dnevna ulaznica po ceni od 250 RSD, Cinema City paket sedmodnevna ulaznica po ceni od 950 RSD i Cinema City SUPER sedmodnevna ulaznica po ceni od 1450 RSD koja rezerviše posebno mesto za svaku od projekcija.

Tagovi: