Velika žurka povodom zatvaranja 8. Cinema City festivala

by | jul 5, 2015

Poslednji dani Cinema Cityja u znaku su kvalitetnog provoda, fantastičnih filmova, uzbudljivih razgovora sa autorima i energičnih koncerata. Dane za nama obeležile su sjajne projekcije pred prepunim gledalištem filmova među kojima su repriza Paname koja je izazvala veliku pažnju publike, Goli, Mladi pesnik, Cveće zla, Pepi, Lusi Bom i ostale devojke iz društva, Ulični svirači, Mali Budo, Omča mladosti, Spomenik Majklu Džeksonu, Off, Otvoreni kavez, Depeche Mode: živi u Berlinu, Liza, lisica-vila, Pobesneli Max. Publika je uživala u izboru muzike dvojca DJ Flip&Rasheed, tandema Public П i đuskala do poslednje kapi znoja uz Zemlju gruva. Poslednjeg dana festivala očekuje nas takođe program koji ne smete da propustite Kreditni limit, Nebo iznad nas (van takmičenja), Kombinat Nada, Pre kiše i Kung Fu Eliot, kao i besplatni programi na Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema i to besplatni programi, projekcija filma U2: pogled sa neba i koncerti koji slede nakon svečanog zatvaranja i dodele nagrada od ponoći, Vis limunada i VKSHN.

Foto: PR

Foto: PR

Festivalski dani bili su predivni zahvaljujući fenomenalnim filmskim i muzičkim programima, kao i novim festivalskim lokacijama u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, koje su u potpunosti doprinele fantastičnoj festivalskoj atmosferi, ali, pre svega, mnogobrojnoj festivalskoj publici, iskrenim ljubiteljima kvalitetnog filmskog i muzičkog izraza. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite da zajedno obeležimo zatvaranje 8. Cinema City festivala. Dođite u ponoć na veliku žurku zatvaranje festivala @ Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema, da poslednji put ove goodine sumiramo utiske u Kineskoj četvrti, i pozdravimo pobednike na svečanoj ceremoniji zatvaranja kada će biti dodeljene nagrade, i kojoj će prisustvovai svi nagrađeni, filmski autori, članovi organizacionog tima 8. Cinema Cityja i naši prijatelji, saradnici i verna publika. Očekuje nas vesela atmosfera žurke koju će za sve nas pripremiti Vis limunada i VKSHN.
Tokom dana očekuju vas reprize filmova premijerno prikazanih u subotu Liza, lisicavila, Omča mladosti, Mali Budo, Pulp: film o životu, smrti i supermarketima i Kung Fu Eliot.
U SKCNS Fabrika premijerno će biti prikazan Kreditni limit, Nebo iznad nas (van takmičenja), Kombinat Nada. a Amstel Open Airu gledaćemo prvo ostvarenje Milča Mančevskog Pre kiše sa Radetom Šerbedžijom, a u Quarteru premijerno vijetnamsko ostvarenje Drhtaj u bespuću.

U Firchie Think Tank Studiju ko nije stigao može da pogleda Depeche Mode: živi u Berlinu, i zabavi se uz muziku Uroša Đurića. Dok u SKCNS Brod Teataru ko je propustio može da pogleda Otvoreni kavez i sjajne filmovi iz selekcije Up to 10.000 Bucks.
Svečanom zatvaranju festivala i dodeli nagrada koje počinje u ponoć na Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema prethode besplatna projekcija filma U2: pogled sa neba, odličan muzički dokumentarac o jednom od najvećih bendova današnjice, u režiji oskarovca Dejvisa Gugenhajma.
Podsećamo da u ponoć sledi svečano zatvaranje i dodela nagrada na istoj lokaciji, i besplatan koncert Vis limunade koja će u Kineskoj četvrti svojim nastupom oživeti atmosferu evropskih festivala i rivijera i vratiti nas u šezdesete godine XX veka. Članovi benda poručuju: “Nadamo se da će naš nastup biti jedna elegantna i uzbudljiva igranka. VIS Limunada će povesti publiku u malu muzičku avanturu kroz prostor i vreme, biće tu elegantnih festivalskih numera, nežnih šlagera ali i uzbudljivih rock i beat ritmova.“

Nakon Vis limunade igranka se nastavlja uz VKSHN tiphunVSwriter. Ovaj harizmatičan novosadski DJ će vas razdrmati uz jazz, funky, indie dance i deep house. VKSHN se vodi parolom da uvek mora da je veselo stoga očekujte različite kombinacije zvukova koje će vas pokrenuti na ples sve do odlaska poslednjeg posetioca kada će kapije festivala biti zatvorene do sledeče godine.
Nezaboravni festivalski dani su za nama, pridružite nam se da ih zajedno proslavimo na najlepši način, uz film i muziku!

Družimo se u Kineskoj četvrti i 2016! Vaš #CinemaCity

Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City.
Festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i Nestea i Burn, nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ, Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.

Tagovi: