Završen likovni konkurs: Najlepše željice ispunile želje mališanima

by | decembar 17, 2013

Nakon dva meseca, koliko je trajao likovni konkurs Najlepših željica „Željica ti ispunjava želju!“, večeras su proglašeni pobednici, a njihova nagrada je bila upravo ostvarenje njihovih najlepših željica.

zeljica2

Od ukupno 8.300 dečjih radova koji su pristigli na konkurs, među kojima je bilo i grupnih i individualnih radova, žiri se opredelio i odabrao 31 finalistu, čiji radovi su izloženi na premijernoj izložbi dečjih želja u Galeriji New Moment.

Program prilagođen deci, uz podršku najmlađeg člana slatkog Štark sveta – zvezdice Željica, vodila je popularna glumica Tamara Dragićević , koja je predstavila članove žirija.

tamara dragicevic

Članovi žirija bili su Maja Belin, brend menadžerka za čokolade kompanije Štark, Tatjana Radojković, likovni vaspitač na čelu sa predsednicom žirija, slikarkom i dizajnerkom Jelenom Blečić proglasili su pobednike.

ziri jelena blecic

Pobednici konkursa su Una Kranjc (4) iz Vrdnika, koja je poželela kućicu na drvetu, Ognjen Rodić (11) iz Beograda, koji je poželeo tvrđavu iz Gospodara Prstenova i Iva Rakić iz (8) Kikinde, kojoj će se ostvariti želja da vidi Pariz.

pobednik

Kako je bilo veoma teško odabrati samo troje dece kome će se ispuniti želja, Željica je odlučila da dodeli i neke specijalne nagrade, pa je tako Jelena Stojanović osvojila mikroskop, Petra Matijević štafelaj, Anđela Vermezović knjigu mitologije, a Lena Jevtić bicikl.

Specijalna grupna nagrada za rad pripala je drugarima iz vrtića Lepa Vitas, Predškolska ustanova Vračar. I u kategoriji grupnih radova, Željica je dodelila još dve donacije: Vrtiću Vila, PU Dečiji dani i PU Nata Veljković iz Kruševca, selo Čitluk.

nagradjeni vrtic

Najlepše željice, Štarkova dečija čokolada iz mašte, organizovale su likovni konkurs kako bi motivisale mališane da ono o čemu već dugo maštaju pretoče u kreativni crtež. Na konkurs su pristizali radovi koji su oslikavali najrazličitije želje naših mališana poput putovanja u daleke zemlje, igračaka, muzičkih instrumenata, a bilo je i onih originalnijih, poput leta u balonu.

Tagovi: