Categories Kultura

U korak s ljubavlju

U ponedeljak je u Galeriji “Progres” otvorena najljubavnija izložba “Les Amoureux De Belgrade”. Uz vesele goste, osmehe i Temet vino, posetioci su uživali u crno-belim fotografijama umetnika Branislava Radišića. Izložba je interaktivna, a to znači da posetioci mogu ostavljati svoje poruke pored slika koje su im ukrale pažnju.

Foto: Tatjana Blešić

Materijal je prikupljan od 1969. pa do tekuće 2017. godine i predstavlja skrivene poglede na sve one koji vole, koji su zaljubljeni ili čekaju neku svoju sledeću ljubav na ulicama Beograda. U svakom od tih ‘svetlopisa’ je sadržan samo jedan trenutak, a ujedno i čitav jedan Univerzum jer taj pogled zaljubljenih zaustavlja vreme, sažima i prožima zgrade, ulice, gradove, prošlosti, sadašnjosti i vredi svakog rušenja i svakog ponovnog rađanja celog sveta i svakog pojedinačnog elementa u njemu.

Nervozno i lažno nonšalantno prebacivanje ruke preko voljenog bića u toplo letnje predvečerje, strasan poljubac negde u bespućima Kalemegdana, kasna noćna šetnja sa rukom u ruci duž Knez Mihajlove ili puka tišina u blizini te najvažnije Nje ili najvažnijeg Njega kraj reke, govore nam iz prikaza na jednostavnom pak-papiru o važnosti tih tananih niti srca.

“ Svetlopisi su stvarani od 1969.-2017. godine i oni su svedočanstvo ljubavi i poljubaca u jednom turbulentnom vremenu. U ljubav treba verovati I treba je negovati, ovekovečiti kako bi dugo trajala.” – izjavio je Branislav Radišić.

Ova fotografija nam otkriva ko mu je bila muza i inspiracija.

Fotot: Ljiljana Stojanović

Ljubav je univerzalna emocija, a koliko ona ima sličnosti i razlika u grafičkim prikazima različitih epoha, proverite u galeriji Progres do 19. februara.

Veliki broj fotografa, kao i javnih ličnosti uveličao je ovu izložbu: Vesna De Vinča, Miss Srbije Anđelija Rogić, Jagoda Beko, Ivana Đorđević, Saša Ignjatović, Nevena Jovanović, Marko Burazor, Jelena Radović, Dino Tutundžić, Ivan Agbaba, Mina Smiljanić i mnogi drugi…

Pogledajte galeriju slika:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA