Holivudske zvezde otkrivaju svoje omiljene recepte

by | oktobar 5, 2015

I oni kuvaju. Verovali ili ne, negde između audicije, proba, snimanja i dodela nagrada, poznate ličnosti ukradu malo vremena za kuhinju i za pripremanje omiljenih jela.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Meril Strip, na primer, osvojila je nagradu za originalni recept pripremivši svoje „srca kolačiće“ na kulinarskom takmičenju, Džulija Roberts obožava hrskave kolače s breskvama, ali samo ukoliko ih ona pripremi, Gvinet piše knjige o zdravoj ishrani.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Džulija Roberts

Ova neverovatno sveža kombinacija breskvi, škotskog viskija i braon šećera omiljena je poslastica “Zgodne žene”. Evo recepta:

Sastojci:
– 300 grama očišćenih breskvi (isecite na sitne komade)
– 1/4 šolje svežeg soka od limuna
– 1/4 šolje škotskog viskija
– 1 vanil-šećer
– 3/4 šolje smeđeg šećera
– 12 kriški maslaca, isečeno
– 1 i 1/2 šolje brašna
– 1 kašičica cimeta

Priprema: 
– Zagrejte rernu na 200 stepeni.
– Smesu je najpraktičnije peći u vatrostalnoj posudi srednje veličine.
– U velikoj posudi sjediniti breskve sa sokom od limuna. Dodati viski, vanil-šećer i 1/4 šolje braon šećera, promešati i ostaviti da odstoji.
– U međuvremenu, maslacom namazati vatrostalnu posudu.
– U posebnoj posudi, pomešajte brašno, cimet i 1/2 šolje smeđim šećerom. Mutiti s otopljenim maslacom dok se ne dobije grube mrvice od testa.
– Smesu od bresaka sipati u vatrostalnu posudu i preko nje posuti mrvicama testa.
Kolač peći 30-35 minuta, ostaviti da se prohladi i servirati toplo sa smrznutim jogurtom ako želite.

Pogledajte još ukusnih recepata poznatih ličnosti i lasajte za onaj koji se vama najviše dopada OVDE.

Tagovi: