Ako vam ponestane ideja: Rolovana pečenja za savršeni nedeljni ručak

by | maj 23, 2015

Rolovani svinjski kare sa sirom

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 1,2 kg svinjskog karea
– 400g sitnog sira
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 veza peršuna
– 3 kašike prezli
– 1 jaje
– 2 sveže paprike
– so, biber, mlevena paprika
– mešavina začina

Priprema:
– Kare zaseći oštrim nožem tako da se dobije veća pravougaona šnicla.
– Posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina.
– Crni luk i peršun sitno iseckati, papriku iseći na kockice, a beli luk izgnječiti.
– U posudu za mešanje staviti sir, crni i beli luk i peršun pa dobro promešati.
– Zatim dodati jaje, prezle, papriku, mlevenu crvenu papriku, so, biber i dobro promešati. – Fil od mlevenog mesa naneti na kare pa uviti u rolat.
– Rolat staviti u nauljenu foliju, posuti mešavinom začina i mlevenom crvenom paprikom.
– Rolat staviti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 60 minuta.
– Nakon sat vremena skloniti foliju i peći još 30 minuta.

Više predloga za nedeljni ručak možete pogledati OVDE.

Tagovi: