Brza čokoladna torta od samo dva sastojka

by | novembar 11, 2015
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sezona slava i praznika je pred nama, a ukoliko nemate mnogo slobodnog vremena za razne praznične kulinarske đakonije, oduševiće vas ovaj jednostavan recept za vašu omiljenu poslasticu. Verovali ili ne, ali čokoladnu tortu možete napraviti od samo dva sastojka. U nastavku pogledajte kako…

Sastojci:
– 3 jaja
– 165 grama čokolade sa stevijom – mlečna ili tamna

Priprema:
– Razdvojiti belanca i žumanca, a zatim belanca ostaviti u frižider.
– Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
– Izvaditi belanca iz frižidera i mikserom umutiti u čvrst „sneg“.
– Rashlađenu otopljenu čokoladu dodati u žumanca. U smesu dodati i jednu trećinu ulupanih belanaca i promešati. Polako deo po deo dodavati i ostatak ulupanih belanaca.
– Kalup za tortu obložiti masnim papirom, uliti dobijenu smesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30 do 40 minuta.

Tagovi: