Čoko-malina

by | mart 2, 2015

coko malina

Potrebno je:
Za biskvit:
2 jajeta, 75 g šećera, 55 g brašna, 25 g mlevenih badema, 20 g kakaoa
Za krem:
250 g slatke pavlake, 350 g crne čokolade, 100 g pirea od malina

Priprema:
Najpre napravite biskvit tako što ćete jaja umutiti sa šećerom, a na kraju dodajte brašno, kakao i badem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C, šest minuta. Potom napravite krem. Prokuvajte slatku pavlaku, dodajte malina pire, promešajte i, na kraju, dodajte crnu čokoladu. Nafilujte biskvit, isecite ga na parčiće, prelijte glazurom od čokolade i dekorišite po želji.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Falkensteiner Hotels & Residences, Bulevar Mihajla Pupina 10k, Beograd, www.falkensteiner.com

Tagovi: