Danas pripremite ukusne raviole od spanaća

by | jul 30, 2015

Danas vam preporučujemo raviole od spanaća, a evo kako da ih pripremite

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za testo
– 500 g mekog brašna
– 2,5 dl vode, so
za fil
– 300 g spanaća
– 120 g sitnog sira
– 20 g parmezana
– 100 g praške šunke
– 1 žumance, so
za preliv
– 30 g putera
– 2 kašike brašna
– 4 dl mleka, so
– 3 trougla topljenog sira
– 20 g parmezana

Priprema
Testo:
U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati malo soli i mlaku vodu, te promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da miruje 20 min.
Fil:
Spanać obariti i ocediti od suvišne tečnosti pa iseckati. Potom ga sjediniti sa sitnim sirom, seckanom praškom šunkom, žumancetom i parmezanom, pa izmešati.
Preliv:
1. U šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dodavati mleko uz neprestano mešanje i kuvati na umerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.
2. Pred kraj kuvanja dodati trouglove topljenog sira i parmezan.
Finalni postupak:
1. Umešeno testo istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 2 mm i uzdužno iseći na trake širine 4 cm.
2. Uzeti jednu traku, te po njoj rasporediti gomilice fila od spanaća, tako da jedna od druge budu udaljene 3 cm. Prekriti je drugom praznom trakom od testa, a zatim okruglim zupčastim nožem između gomilica fila iseći kvadrate. Krajeve kvadrata pritisnuti viljuškom da bi se slepili. Na isti način oblikovati još raviola.
3. Raviole obariti u ključaloj vodi i ocediti od suvišne tečnosti. Nakon toga ih poprskati uljem da se ne bi slepili i preliti umakom od sira.

Tagovi: