Današnji desert: Rozen šnite

by | januar 3, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 500 g kora za rozen koru
– 1 l mleka
– 300 g šećera
– 2 vanil-šećera
– 2 pudinga s ukusom slatke pavlake
– 250 g putera
– 100 g bele čokolade
– 100 g crne čokolade
– 300 g mlevenih badema
– 300 g mlevenog keksa

Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i vanil-šećer, pa kuvati dok ne proključa.
2. Preostalo mleko umutiti sa pudingom sa ukusom slatke pavlake, pa sipati u ključalo mleko i nastaviti kuvanje neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
3. Skloniti sa ringle, pa u vruć puding dodati puter i mešati dok se ne rastopi.
4. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati izlomljenu belu čokoladu i mleveni keks, a u drugi crnu čokoladu i mlevene bademe. Obe smese dobro izmešati da se sastojci sjedine.
5. Rozen kore naizmenično premazivati tamnim i svetlim filom, i slagati jednu na drugu dok se ne utroši materijal. Poslednju koru ne premazivati.
6. Kolač ostaviti u frižideru da se fil stegne a kore omekšaju, pa iseći na štangle željene veličine.

Tagovi: