Idealna poslastica za svaku priliku: Bela torta

by | februar 10, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 21 jaje
– 3 kesice vanil-šećera
– 3 kašike sirćeta
– 9 kašika + 200 g lešnika
– 9 kašika oraha
– 3 kašike + 300 g mlevenog keksa
– 24 + 18 kašika šećera
– 500 g margarina
– 400 g bele čokolade
– 1 žumance
– 300 g šlaga
– 150 g mleka u prahu

Priprema: 
1. Umutite 7 belanaca s 8 kašika šećera, dodajte kašiku sirćeta, još malo mutite, pa dodajte kesicu vanil-šećera, 3 kašike lešnika, 3 kašike oraha i kašiku mlevenog keksa.
2. Stavite u podmazan pleh da se peče. Na isti način ispecite još dve kore.
3. Za osnovni fil belu čokoladu prelijte vrelom vodom. Ostavite da odstoji 10-ak minuta (čokolada će se odvojiti), ocedite i pomešajte sa žumancetom i 125 g margarina. Premažite sve 3 kore.
4. Za prvi fil umutite 21 žumance s 18 kašika šećera i skuvajte na pari. Kad se ohladi, dodajte 375 g margarina, 200 g lešnika i 300 g mlevenog keksa.
5. Za drugi fil umutite 300 g šlaga i na kraju dodajte mleko u prahu.
6. Tortu filujte na sledeći način: kora, prvi fil, drugi fil, kora, prvi fil, drugi fil, kora. Tortu možete da prekrijete dodatno umućenim šlagom. Ukrasiti po želji.

Tagovi: