Mokri kolač od jabuka i badema

by | maj 17, 2015

mokri kolac jabuke

Sastojci:
– jabuke, šećer, cimet, bademi, jaja, prašak za pecivo.

Priprema:
– Oljuštitmo i iseckamo na kockice 2 kg jabuka.
– Dodatmo 200 g šećera i štapić cimeta, pa dinstamo dok masa ne postane poput džema (treba da se svede na 1,3 kg).
– Sjedinimo je sa 500 g mlevenih listića badema. Pre mlevanja ih treba blago ispeći, tek da porumene. Od njih se, praktično, dobije brašno.
– U jabuke i bademe dodamo 8 jaja i dve kesice praška za pecivo.
– Sve pomešamo i stavimo u željene kalupčiće ili oblikujemo modlama.
– Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno napravimo sok od kilograma jabuka. Njime prelijemo kolače, čim ih izvadimo iz rerne.

Recept: Filip Ćirić, www.homa.rs
Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić

Tagovi: