Pohovana piletina sa susamom i grilovanim povrćem

by | maj 24, 2015

pohovana piletina

Potrebno je (za jednu osobu):
– 200 g pilećeg filea, 1 jaje, brašno, prezle, 20 g susama, 30 g rukole, 3 koluta tikvice, 2 koluta patlidžana, ½ paprike, čeri paradajz, so i biber, ulje za prženje, maslinovo ulje.

Priprema:
– Pileći file isecite na trake, začinite ga solju i biberom, a zatim uvaljajte u brašno, umućeno jaje i mešavinu prezli i susama.
– Paniranu piletinu pržite u dubokom ulju. Za to vreme izgrilujte povrće, začinite ga i sjedinite s rukolom, a potom sve prelijte maslinovim uljem.
– Pripremljenu pohovanu piletinu servirajte uz povrće, a po želji možete dodati majonez ili tartar sos.

Recept: Bojan Gvozdenović, šef kuhinje restorana „Sheher“
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić

Tagovi: