Predlog za današnji ručak: Pileća džigerica u slanini

by | novembar 28, 2015
Foto: Dobra Hrana Specijal

Foto: Dobra Hrana Specijal

Sastojci:
600 g pileće džigerice
200 g listova bekon slanine
20 suvih kajsija
100 g feta sira
500 g krompira
3 dl ulja
so

Priprema:
1. Svaku pileću džigericu preseći napola, pa svaku polovinu uviti u list bekon slanine.
2. Feta sir iseći na kocke, a kajsije potopiti u vruću vodu da omekšaju.
3. U svaku kajsiju staviti po kocku feta sira pa uviti u list slanine.
4. Na štap za ražnjiće nabadati naizmenièno komad džigerice u slanini i komad filovane kajsije u slanini, sve dok se ne utroši sav materija. Pripremljene ražnjiće peći sa obe strane na vrelom ulju, dok ne porumene, a na kraju ih začiniti po ukusu.
5. Krompir oguliti, iseći na tanke kolutove pa pržiti na vrelom ulju i služiti kao prilog.

Tagovi: