Predlog za ručak: Mediteranska piletina

by | februar 8, 2016

Ukoliko vam je dosadio klasičan ukus piletine vreme je da ga obogatite ukusima sa Mediterana.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju
– maslinovo ulje
– so, biber
– 1 kašika putera
– 4 kašičice višenamenskog brašna
– 1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml)
– 2-3 kašike svežeg vlašca
– 1 šolja feta sira

Priprema:
1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite.
2. Spustite piletinu u tiganj kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim.
3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno.
4. Umešajte vlašac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno.
5. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi.
6. Kašikom prelijte sos preko piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više sosa.

Napomena:
– Kondenzovano mleko možete naći u supermarketima ili ga napraviti sami.

Tagovi: