Predlog za ručak: Pileći sote sa šampinjonima

by | novembar 17, 2015
Foto: Dobra Hrana Specijal

Foto: Dobra Hrana Specijal

Sastojci:
– 4 pileća bataka sa karabatakom
– 1 glavica luka
– 1 čen belog luka
– 2 paprike babure
– 250 g pečuraka
– 400 g pelata paradajza
– 150 g sitne testenine
– 5 dl pileće supe
– 1 kašika peršuna
– 5 kašika maslinovog ulja
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Batake odvojiti od kostiju pa izlupati tučkom za meso, sitno iseckati crni i beli luk, papriku iseći na rezance, šampinjone na listove, a pelat paradajza na krupne kocke.
2. Na maslinovom ulju propržiti batake sa obe strane dok ne porumene, pa ih izvaditi iz masnoće, iseći na rezanca i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i beli luk, dodati papriku i dinstati uz povremeno dolivanje pileće supe dok paprika ne omekša. Dodati pelat paradajza, šampinjone i testeninu, pa kuvati dok ne omekšaju svi sastojci.
4. Pred kraj kuvanja dodati isečene pileće batake i peršun, te začiniti po ukusu.

Tagovi: