Predlog za ručak: Piletina Kijev

by | februar 4, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– pileći file, 8 šnicli
– 230 g prezli
– 80 g parmezana
– 5 jaja, umućenih
– 100 g brašna
– prstohvat crvene mlevene paprike
– ulje
Za fil:
– 4 čena belog luka, usitnjena
– 2 kašičice peršuna
– 200 g putera, mekog
– sok od pola limuna

Priprema:
1. Pomešajte sve sastojke za fil i po želji posolite. Napravite od smese dva valjka i stavite u frižider da se stegnu. Možete napraviti i do tri dana unapred. Kada se smesa dobro stegne, podelite na 8 jednakih delova.
2. Stavite piletinu na dasku za sečenje i oštrim nožem napravite “džepove”. Pazite da ne preobijete drugu stranu šnicle, jer će tu izaći puter.
3. U svaki džep stavite deo smese sa puterom. Pritisnite blago rukama.
4. Pomešajte parmezan i prezle i stavite u tanjir. U drugi tanjir stavite jaja. U treći tanjir stavite brašno, papriku i malo soli. Svaku punjenu šniclu najpre umočite u brašno, zatim jaja i na kraju u prezle. Umočite ih dva puta istim redosledom, tako će biti hrskavije, i puter neće iscureti. Potom ih stavite u frižider da se hlade bar sat vremena pre pripreme.
5. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj stavite ulje i pržite šnicle 2-3 minuta sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Zatim ih stavite u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje ili ga nauljite. Pecite 20-25 minuta.

Tagovi: