Pripremite kolač koji se bukvalno topi u ustima

by | januar 30, 2016
Foto: Posalji recept

Foto: Posalji recept

Sastojci:
250 g margarina
250 g čokoladnog keksa
1 štangla crne čokolade
200 g bele čokolade
400 g crne mlečne čokolade
30 g kokosovog brašna
50 g mlevenog kikirikija
1 veće pakovanje mančmeloua

Priprema:
1. Margarin i crnu čokoladu otopiti na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje.
2. Zatim dodati izlomljen keks i dobro promešati.
3. Dobijenu smesu sipati u pravougaonu posudu obloženu pek-papirom.
4. Izravnati površinu, te ostaviti smesu da se stegne.
5. Na pari otopiti belu čokoladu. Dodati kokosovo brašno i kikiriki, pa promešati i sipati preko podloge od keksa.
6. Zatim krupno iseći mančmelou i poređati preko smese od bele čokolade.
7. Mlečnu čokoladu otopiti na pari, sačekati da se prohladi, pa njome preliti kolač.
8. Kolač ostaviti da se malo stegne, a zatim ga iseći na kocke i staviti u frižider da se sasvim stegne.

Tagovi: