Redefinisana krempita

by | maj 5, 2015

krempita

Potrebno je:
– 1 l mleka, 8 žumanaca, 250 grama šećera, 6 kora za pitu, malo putera i praška za pecivo, maline, ribizle, borovnice.

Priprema:
– Najpre sjedinite šećer i jaja. Zatim kuvajte mleko dok ne proključa, pa u njega stavite štapić vanile.
– Prelijte njime šećer i jaja, promešajte i vratite u šerpu.
– Uz stalno mešanje, kuvajte dok se ne zgusne.
– Da biste napravili podlogu, ali i gornju koricu, stavite tri obične kore za pitu jednu preko druge, a između puter i malo šećera u prahu.
– Pecite ih 45 minuta na 180 stepeni Celzijusovih.
– Potom ih isecite i filujte kao na fotografiji.
– Služite uz maline, ribizle i borovnice.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran Dijagonala, Skerlićeva 6, Beograd, 011/244 9099, 069/244 9099,

Tagovi: