Rižoto s povrćem

by | maj 19, 2015

rizoto

Potrebno je:
– 150 g pirinča, 50 g graška, 50 g kukuruza šećerca, 80 g šampinjona, crni luk (odnos namirnica možete menjati u zavisnosti od ukusa), svež paradajz i limun.

Priprema:
– Najpre stavite pirinač da se kuva, a potom na malo ulja izdinstajte sitno isečen crni luk i šampinjone.
– Dodajte blanširani grašak i kukuruz šećerac i još malo pržite.
– Kada se pirinač skuva, procedite ga, a zatim ga sjedinite s ostalim sastojcima i dobro sve izmešajte.
– Potom formirajte željeni oblik rižota na tanjiru (možete koristiti šoljice za kafu ili manje činije koje će vam poslužiti kao kalup) i servirajte jelo uz kolutove paradajza i dve kriške limuna.

Savet plus:
– Ukoliko koristite kukuruz iz konzerve, imajte na umu da je on već blanširan.

Recept: Nenad Ćirić, restorana „Šumatovac“
Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić

Tagovi: