Rolnice od patlidžana

by | mart 21, 2015

rolnice od patlidzana

Za 12 rolnica

Potrebno je:
– 3 duguljasta patlidžana pravilnog oblika, 2 kašike maslinovog ulja, 6 sušenih paradajza iz ulja, 15 g seckanog bosiljka i još kašičica za posipanje, 50 g preprženih pinjola, 3 fileta slanih sardela, 1,5 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja, 10 režnjeva pršute, 2 x 125 g mocarele.

Priprema:
– Patlidžan uzdužno isecite na režnjeve debljine oko 5 mm, a zatim mu oštrim nožem odstranite koru i premažite svaki režanj maslinovim uljem.
– Zagrejte rebrasti tučani tiganj na jakoj vatri, a potom na njemu ispecite režnjeve patlidžana (po tri minuta sa svake strane). Ako nemate rebrasti tiganj, upotrebite električni roštilj.
– Pečeni patližan ostavite da se ohladi.
– Sušeni paradajz, bosiljak, pinjole, slane sardele i maslinovo ulje sameljite u blenderu kako biste dobili finu pastu. Začinite sveže mlevenim biberom i promešajte.
– Svaku traku patlidžana prekrijte režnjem pršuta i premažite sa malo pripremljene paste.
– Na jedan kraj stavite komadić-dva mocarele i malo seckanog bosiljka, urolajte i pričvrstite čačkalicom. Odmah poslužite.

* Na italijanskom, ovo predjelo zove se ”involtini”, a savršeno se kombinuje uz rashlađeno belo vino.

Specijalitet najpoznatijeg kuvara na svetu – Džejmija Olivera.
Foto: Jamie magazine

Tagovi: