Slatki desert posle ručka: Kolač od pomorandže

by | septembar 19, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:

Za koru:
4 jajeta
110 g mlevenih
badema, so
110 g šećera u prahu
1 kašika pavlake

Za fil:
6 dl ceđenog soka
od pomorandže
6 kašika gustina
8 kašika šećera
rendana kora od
1 pomorandže
8 dl slatke pavlake

Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, šećer u prahu i pavlaku. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i promešati. Na kraju dodati mlevene bademe i polako promešati varjačom.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega smesu za koru. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 15 min.

Ceo recept pročitajte OVDE.

Tagovi: