Tortilje s piletinom

by | februar 26, 2015

tortilje s piletinom

Potrebno je:
1 kg brašna, 1 kesica suvog kvasca, 170 g margarina, kašika soli, kašika šećera, 1 kesica vanil-šećera

Za nadev:
170 g piletine, 100 g ajzberg salate, 70 g sosa od četiri vrste sira (gorgonzola, parmezan, dimljeni kačkavalj, neki domaći sir).

Priprema:
Suvi kvasac rastopite u 3 dl mlakog mleka, u koji ste prethodno stavili kašičicu šećera. Brašno prosejte, pa u njega dodajte mleko, kašiku soli, 3 dl mlake vode i otopljen margarin, pa mesite dok se ne dobije glatko testo (dvadesetak minuta). Ostavite testo da odstoji pola sata, pa ga podelite na 20 loptica. Oblikujte ih prema veličini tiganja i pecite na umerenoj temperaturi, dok ne porumene. Zatim propržite sitno seckanu piletinu. Istopite sve četiri vrste sira zajedno, pa tim sosom premažite zagrejane tortilje. Stavite piletinu i malo salate na tortilju, pa je urolajte.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Kafana XTako je suđenoX, Bulevar Mihajla Pupina 165b, www.kafanatakojesudjeno.com

Tagovi: