Categories Promo

#BookTalk2015: Jesu li naše sene uplašile gospodu ili su samo lutale po Dvoru: Književnost povodom 100 godina od Velikog rata

BookTalk2015_instagram_v11

Prva Regionalna književna konferencija Book Talk 2015, koja se održava od 3. do 5. septembra u Novom Sadu, okupiće na desetine pisaca, prevodilaca, izdavača i čitalaca iz Srbije i država u okruženju. Glavni nosioci projekta su GLOSSY MEDIA – Magazin HELLO i Uduženje građana “NVO COLOR MEDIA EVENTS” , a njihovi partneri Color Press Grupa – najveći izdavač magazina u regionu i Color Media Comunications, koji zajedno, tokom godine, organizuju preko 50 konferencija i drugih događaja.

Konferencija se održava i zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Gradskoj upravi za kulturu Grada Novog Sada i brojnim sponzorima.

Jesu li naše sene uplašile gospodu ili su samo lutale po Dvoru: Književnost povodom 100 godina od Velikog rata” naslov je četvrtog panela koji će u okviru konferencije “Book Talk” biti održan u Spomen zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu 4. septembra.

Vek od Velikog rata pokrenuo je talas knjiga koje se bave ovom temom: Šta smo novo saznali, da li su nacionalne pozicije iste kao i pre 100 godina, koliko ova godišnjica pomaže ili odmaže normalizaciji odnosa u regionu? Zašto se neki motivi i teme vezane za Veliki rat izbegavaju u većini dela?

gorislav

Na ova pitanja odgovore će pokušati da daju učesnici panela:

– Aleksandar Gatalica, Beograd
– Muharem Bazdulj, Beograd
– Biljana Srbljanović, Beograd
– Vladimir Kecmanović, Beograd
– Denis Kuljiš, Zagreb
Moderator je Gorislav Papić, novinar RTS-a.

Detaljan program i uputstva za prijavu možete pronaći OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA